Koe luonnon läheisyys vain 10 minuutin ajomatkan päässä Kuopion torilta. Nauti kylpylähotellia ympäröivästä luonnosta ja hotellin monipuolisista palveluista lomaillen, ottaen irtiottoa arjesta tai työn merkeissä. Vietä kylpyläloma, perheloma tai rentoudu kaveriporukalla Kallaveden kauniissa rantamaisemissa. 

Loistava sijainti, upea järviluonto ja laadukas, herkullinen ruoka ovat tärkeimmät syyt suunnata lomalle Kunnonpaikkaan! 

Savon sydämessä

Loistava, luonnonläheinen sijainti ja helppo saavutettavuus on ehdoton valtimme tulit sitten autolla, lentokoneella, julkisilla tai vaikka veneellä. 

Sijaintimme Savon sydämessä, Kallaveden kauniissa järvimaisemissa tarjoaa luonnonläheisyyttä ja omaa rauhaa, olemalla silti hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kuopion alueen nähtävyydet ja matkailukohteet ovat helposti saavutettavissa, sillä sijaitsemme aivan valtatie 5:n vieressä – vain 10 minuutin päässä Kuopion torilta ja lentoasemalta.  

GPS-koordinaatit:
N 62°58.464′
E 027°41.990′

Järvi-Suomen pääkaupunki

Suomen kuudenneksi suurin maakunta tunnetaan komeista vesistöistään ja jylhistä metsistään. Pohjois-Savon järviluonto kätkee sisäänsä lukuisia luontoelämyksiä joista pääset nauttimaan opastetusti tai ihan omassa rauhassa. Tule kokemaan savolainen sydämellisyys ja vieraanvaraisuus!

Alue on tunnettu lukuisista tapahtumista kuten Kuopio tanssii ja soi, Kuopio Rock, Viinijuhlat – vain muutamia mainitaksemme. Pohjois-Savon matkailukohteisiin ja nähtävyyksiin, sekä alueen tapahtumiin voit tutustua oheisten linkkien kautta!

Saavutettavuus & etäisyydet Pohjois-Savon nähtävyydet Alueen tapahtumia

Järviluonnosta nauttien

Puuhaa talvella

Nappaa sukset tai lumikengät alle ja suuntaa järven jäälle nauttimaan itäisen Järvi-Suomen upeasta luonnosta. Piipahda läheisellä nuotiopaikalla evästauolle tai ota suunnaksi Paasisalon retkeilyreitti. Päivän päätteeksi rentouttavan elämyksen tarjoaa aidon savusaunan lempeät löylyt ja virkistävä pulahdus avantoon. 

Tekemistä ja kokemista

Tekemistä kesällä

Paras tapa tutustua Kallaveden luonnonkauniiseen ympäristöön onkin vesiltä käsin. Tee retki järvelle suppaillen, soudellen tai vaikkapa igluveneellä. Kallavesi tarjoaa oivalliset puitteet myös kalastukseen. Upea hiekkaranta sopii myös perheen pienimmille ja ulkoaktiviteeteista löytyy vaihtoehtoja pelailuun.

Kesän matkailijaa hemmotellaan, kun Kesäkeidas ja rantakahvila avautuvat jälleen kesäkuussa!

Kesäkeidas

Aidon savusaunan lempeitä löylyjä!  

Voimaannu taianomasta tunnelmasta, hämärästä valosta, tuoksuista ja hiljaisuudesta.  

Koe aidon savusaunan pehmoiset löylyt, pulahda järviveteen ja nauti Kallaveden kauniista järvimaisemasta. 

Tutustu saunoihimme

– Kallavesi tarjoaa tekemistä ja kokemista ympäri vuoden!

Aitoja savolaisia makuja

Kunnonpaikka on tunnettu erityisesti hyvästä ja laadukkaasta ruoasta jossa maistuvat aidot savolaiset maut.

Ruoka on meille erityisen tärkeää – tarjoamme vieraillemme vain parasta, koska siihen olemme itsekin tottuneet. Hyvän ravintolan tunnistaa siitä, että siellä ruokailee paikallisetkin. Aitous on se meidän juttu, ja sitä vaalimme niin palvelussa kuin raaka-aineissakin.  

Aitoja makuja – aidolla asenteella

Chef Rôtisseu* -arvonimellä palkitun ravintolatoimenpäällikkö Toni Sallisen suunnittelemien menujen inspiraation lähteenä toimivat puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet, sekä lähialueen sesonkituotteet. Intohimolla ja ammattitaidolla suunnitellut menut luovat ruokaelämyksiä, joiden makumuistot säilyvät mielessä pitkään.

Ruokatuotteen kehittäminen on sydämeni asia. Haluan olla vahvasti mukana kehittämässä ruokakulttuuria ja -matkailua.

*Chaîne de Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö jonka toiminta keskittyy muun muassa gastronomiaan, ruokakulttuurin vaalimiseen ja ruokailutapojen kunnioittamiseen. 

European Region of Gastronomy
Kuopio & Pohjois-Savo 2020–2021 

Pohjois-Savon ja Kuopion alueelle on myönnetty ainutlaatuinen European Region of Gastronomy –tunnustus. 

Tunnustus on kansainvälisesti arvostettu ja myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle. Tunnustus on ensimmäinen laatuaan Suomessa, joten Pohjois-Savossa voidaan olla syystä ylpeitä. 

European Region of Gastronomy -statusta voidaan verrata esimerkiksi tunnetumpaan kulttuuripääkaupunki-titteliin sillä erotuksella, että tunnustus kehittää monipuolisesti kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Tunnustus on askel kohti kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettua Pohjois-Savon ruokamaakuntaa sekä houkuttelevaa ruokamatkailun kohdetta. 

Tekemistä ryhmille

Reippaillen, retkeillen vai riippukeinussa rentoutuen…. Kylpylähotellia ympäröivä luonto tarjoaa näkemistä ja kokemista kaikkina vuodenaikoina.

Kalastusretki Kallavedellä 

Lähdetään porukalla kokeilemaan kalaonnea Kallaveden lähiapajille igluveneellä liikkuen!

Retkiopas antaa perusopastuksen kalastustekniikoihin, välineisiin ja lähialueen kalapaikkoihin, sekä igluveneellä liikkumiseen. Opastuksen jälkeen lähdetään omatoimisesti vesille parasta kalasaalista hakemaan.

Kesäisin
Ryhmäkoko
: 5–15; (5 hlöä / igluvene. Igluveneitä on 3 kpl)

Kesto: n. 2 tuntia
Hinta: 69€ /hlö
Varattavissa: toukokuun alusta 2023 

Selviytyjät Kunnonpaikka 

Pääsette Kunnonpaikan ranta-alueen maastossa joko kisailemaan tai muuten vain pähkäilemään pienryhmissä erilaisia suomalaiseen luontoon liittyviä asioita sekä suoriutumaan tehtävistä, jotka mittaavat eräily ja luonnossa liikkumisen taitoja.

Tässä ohjelmassa tiedon ja taidon lisäksi, nokkeluus ja ryhmähenki auttavat menestymään. Tehtäväalue ei ole vaikeakulkuisia ja vaatetukseen riittää normaalit ulkoiluvaatteet.

Kesäisin
Ryhmäkoko
: 10–80;
Kesto: (90 min), tai tarjouksen mukaan

Hinnat:
10–20 hlöä / 25€ hlö
21–50 hlöä / 20€ hlö
51–70 hlöä / 16€ hlö
71–100 hlöä / 12€ hlö

Varattavissa vain ma–la

Myyntipalvelu
Kunnonpaikan myynti
010 208 7276 myynti@kunnonpaikka.com

Lumikenkäretki järvenjäällä  

Napataan lumikengät ja kävelysauvat mukaan ja suunnataan matka Kunnonpaikan rantaan. 

Tutustutaan talviseen järviluontoon ja välillä lämmitellään nuotiopaikan tulilla. Halukkaat voivat ottaa retkelle pilkkionget mukaan ja kokeilla kalaonneaan Kallavedellä. 

Talvisin
Ryhmäkoko
: 10–20;
Kesto & hinta: alk. 16€ /hlö (45 min), tai tarjouksen mukaan

Myyntipalvelu
Kunnonpaikan myynti
010 208 7276 myynti@kunnonpaikka.com

Kylpyläloma ryhmille!
alk. 165€ /hlö / 2 vrk!

Saat tarjoushinnan, kun ryhmälomaa varatessa käytät koodia ryhmäloma23!

Majoitus sisältää aamiaiset, päivälliset, sekä kylpylän ja kuntosalien vapaan käytön. Viikonloppuisin mukaan sisältyy myös tanssiliput. Perinteisinä savusaunailtoina majoitukseen sisältyy myös pääsy savusaunaan.

  • Standard -kahden hengen huoneessa 165€ /hlö /2 vrk
  • Forest view -kahden hengen huoneessa 175€ /hlö /2vrk
  • Lake view -kahden hengen huoneessa 180 € /hlö /2vrk
  • Yhden hengen huoneessa 254€ /2vrk

*Tarjous voimassa 31.12.2023 asti. Minimi ryhmäkoko 16 hlöä. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Tarjoushintaisia huoneita rajallinen määrä. Savusaunan saatavuudessa voi olla poikkeuksia.

Myyntipalvelu
Kunnonpaikan myynti
010 208 7276 myynti@kunnonpaikka.com

Aedon savonmuan mutkattomat maut Kallaveen kaaniissa rantamaesemissa.

Ruokailut tunnelmallisen kodan lämmössä ovat ohjelmanumero jo itsessään
ja mukava tapa viettää kiireetöntä, yhteistä aikaa tulen äärellä.

Sumppii & pulloo

Nokipannukahvia
Tikkupullaa

9,50€ /hlö

Soppoo & rieskoo

Lohikeittoa tai riistakeittoa
Rieskaa, levitteitä
Kotiruokajuomia
***
Nokipannukahvia
Tikkupullaa

23,50€ /hlö

Loemuu & pottuu

Kuohkeaa kurpitsakeittoa
Rieskaa, kirnuvoita
***
Loimulohta,
puolukkakastiketta
Nuotioperunaa,
säräjuureksia
***
Mustikkakukkoa,
vaniljakastiketta
Nokipannukahvia

51,00€ /hlö

Kalloo & lihhoo

Ginigraavattua siikaa,
maa-artisokkakreemi
Pikkelöityä kurkkua,
siianmäti ja ruismysliä
***
Ylikypsää härkää,
viski-pippurikastiketta
Säräjuureksia, nuotioperunaa
***
Vaniljavanukasta,
metsämarjasalaattia
Nokipannukahvia

51,00€ /hlö

Mutkattomat kota-menut

Kotaruokailut on suunniteltu minimissään 10 henkilölle.
Kodan rentoon ja tunnelmalliseen ympäristöön mahtuu ruokailemaan 24 henkilöä.

Myyntipalvelu
Kunnonpaikan myynti
010 208 7276 myynti@kunnonpaikka.com

Lähellä luontoa

Nauti kylpylähotellia ympäröivästä luonnosta ja hotellin monipuolisista palveluista lomaillen, ottaen irtiottoa arjesta tai työn merkeissä. Vietä kylpyläloma, tai rentoudu kaveriporukalla, Kallaveden kauniissa rantamaisemissa!

Liiku luonnossa

Pysy liikkeessä iloisen kevyesti tai omia rajoja koetellen. Kunnonpaikka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa monipuolista liikuntaa niin sisällä kuin ulkonakin. Kylpylähotellin lähialueelta löytyy lisäksi monia luonnonläheisia tapoja liikkua.

Luonnonläheiset maut

Kunnonpaikka on tunnettu erityisesti hyvästä ja laadukkaasta ruoasta jossa maistuvat aidot savolaiset maut. Suosimme puhtaita, lähialueen laadukkaita raaka-aineita.