Esteettömyys Kylpylähotelli Kunnonpaikassa

Kunnonpaikan kaikessa suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioitu esteettömyys. Tutustu esteettömyyskartoitukseen tältä sivulta!

Kunnonpaikassa on tehty 18.-20.6.2012 Esteetönhotelli esteettömyyskartoitus. Esteettömyyskartoitusanalyysissä tarkasteltiin Kunnonpaikan tilojen toimivuutta eri käyttäjäryhmien kannalta. Sen tekivät Kati Niemelä ja Raimo Myllykangas. Molemmat ovat EAS – Esteetön hotelli, esteettömyysasiantuntijoita, fysioterapeutteja

Kaikessa suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioitu esteettömyys. Pääovi ja hissien ovet avautuvat sähköisesti. Kaikkialle on selvät opasteet ja värien käytöllä on haluttu korostaa seikkoja, jotka liikkuessa on huomioitava. Myös kaikkiin liikuntatiloihin on esteetön pääsy esimerkiksi pyörätuolilla.

Kunnonpaikkaan ja parkkipaikoille on selkeät opasteet tienvarressa. Parkkipaikka sijaitsee hotellin edustalla. Busseille on 3 parkkipaikkaa, inva-paikkoja on 7 kpl 50-100 metrin päässä pääovelta. Sähköautojen latauspaikkoja on parkkialueella 50 kpl:tta, joista 10 nopeampia 11 kilowatin Type2- asemia.

Sisäänkäynnin edessä on pysähtymisalue. Kevyenliikenteen väylä johtaa pääovelle, joka on katettu ja valaistu. Sisäänkäynnin yhteydessä on istuimia. Ulko-ovi on automatisoitu liukuovi. tuulikaapissa on hotellin opastetaulu. Tuulikaapin lattiassa on lattiaritilä, joka on epätasainen, liikkuu ja ääntää sen yli kävellessä. Saapuminen on helppoa ja soveltuu kaikille käyttäjäryhmille hyvin.

Inva-wc on tarkoituksenmukainen kaikille käyttäjäryhmille ja se sijaitsee vastaanottoaulan vieressä. Yleisö-wc:t sijaitsevat vastaanoton läheisyydessä palvellen sekä ravintolan että hotellina asiakkaita. Sekä miesten, että naisten wc:ssä on tilaa toimia ja ne ovat hyvin valaistut. Yleiset tilat ovat riittävät, käsienpesualtaiden alla ei ole vapaata tilaa.

Yleisesti tilat ovat toiminnalliset ja esteettömät. Monipuolisuudellaan Kunnonpaikka soveltuu pääasiallisesti kaikille käyttäjäryhmille. Käytävillä on sopivin välimatkoin käsijohteita ja levähdyspaikkoja. Käytäviltä sekä aulatiloista löytyy uudistetut hyvät ja selkeät sisäopasteet.