Äitiys- ja lantiopohjan fysioterapia

Kunnonpaikan ammattitaitoisesta fysioterapeuttitiimistä löytyvät asiantuntijat avuksi myös lantionpohjan ongelmiin. Lantionpohjan toiminnanhäiriöistä, kuten krampeista, kivuista ja virtsankarkailusta, kärsivät kaikenikäiset naiset ja miehet.

Lantionpohjan fysioterapiaan voit tulla myös ilman lähetettä.

Hinnasto

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan lihakset ovat tärkeät kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta kaikenikäisille. Lantionpohjan lihasten tunnistaminen ja lantion alueen hahmottaminen sekä rentoutus- ja aktivaatiokyky ovat tärkeitä jo monissa arkisissa toiminnoissa aina hyvän ryhdin ylläpitämisestä raskaiden taakkojen nostamiseen. Fysioterapeutti asiantuntijana voi tukea lantionpohjan lihasten tunnistamista ja ohjata harjoitteita sanallisesti, mielikuvien tai Neurotrac-laitteen avulla.

Ensimmäisellä käynnillä asiantuntijamme kartoittaa tilanteen haastatellen ja tutkien. Alkukartoituksen perusteella asetetaan tavoitteet ja annetaan ensimmäiset harjoitteet. Seuraavilla käynneillä seurataan harjoitteiden sujuvuutta ja kehitystä. Hoitosarjan pituus vaihtelee jokaisen tarpeiden mukaan yksilöllisesti.

Apuna fysioterapiassa voidaan Neurotrac-laitteen lisäksi käyttää esim. manuaalisen fysioterapian keinoja, kuten rentouttaa palleaa (toimii yhteistyössä lantionpohjan lihasten kanssa) tai muita ylikireitä lihaksia, ja näin antaa lihaksistolle paremmat mahdollisuudet toimia tasapainoisesti.

Äitiysfysioterapia

Raskauden aikana sekä hormonitoiminnan muutokset että kasvavan vauva aiheuttavat lantionpohjaan kuormitusta. Syvät vatsa- ja selkälihakset, pallea ja lantionpohja ovat kiinteässä yhteydessä toisiinsa. Jo ennen raskautta ja sen aikana on tärkeää treenata näitä osa-alueita.

Äitiysfysioterapiasta on hyötyä jo raskautta suunnitellessa, sillä terve ja toimiva lantionpohja ennen raskautta ja synnytystä helpottavat palautumista myöhemmin. Harjoittamalla lantionpohjaa ja syviä keskivartalon lihaksia jo ennen raskautta voi osaltaan ennaltaehkäistä raskauden ja synnytyksenjälkeisiä vaivoja. 

Synnytyksen jälkeen fysioterapian avulla voidaan nopeuttaa palautumista ja ennen kaikkea tehdä se turvallisesti.

Fysioterapeuttimme Minna Tirkkonen on erikoistunut äitiysfysioterapiaan.

Fysioklinikkaetu

Käytä kylpylää ja kuntosalia veloituksetta koko hoitosarjan ajan!

Kun Fysioklinikan hoitosarja jatkuu vähintään 5 hoitokertaa, voit käyttää koko sarjan ajan kylpyläämme ja kuntosalejamme veloituksetta. Esim. jos 10 kerran fysioterapiahoitosarja ajoittuu 4 kk ajalle, saat käyttää em. palveluita koko 4 kk ajan veloituksetta!

Kysyttävää?

Vastaamme mielellämme!

Terhi Kauppinen
Asiantuntija
Puh. 044 7889 488 terhi.kauppinen@kunnonpaikka.com Soittoaika ma–to klo 8–14