Koe luonnon läheisyys vain 10 minuutin ajomatkan päässä Kuopion torilta. Nauti kylpylähotellia ympäröivästä luonnosta ja hotellin monipuolisista palveluista lomaillen, ottaen irtiottoa arjesta tai työn merkeissä. Vietä kylpyläloma, perheloma tai rentoudu kaveriporukalla Kallaveden kauniissa rantamaisemissa. 

Loistava sijainti, upea järviluonto ja laadukas, herkullinen ruoka ovat tärkeimmät syyt suunnata lomalle Kunnonpaikkaan! 

Savon sydämessä

Loistava, luonnonläheinen sijainti ja helppo saavutettavuus on ehdoton valtimme tulit sitten autolla, lentokoneella, julkisilla tai vaikka veneellä. 

Sijaintimme Savon sydämessä, Kallaveden kauniissa järvimaisemissa tarjoaa luonnonläheisyyttä ja omaa rauhaa, olemalla silti hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kuopion alueen nähtävyydet ja matkailukohteet ovat helposti saavutettavissa, sillä sijaitsemme aivan valtatie 5:n vieressä – vain 10 minuutin päässä Kuopion torilta ja lentoasemalta.  

GPS-koordinaatit:
N 62°58.464′
E 027°41.990′

Järvi-Suomen pääkaupunki

Suomen kuudenneksi suurin maakunta tunnetaan komeista vesistöistään ja jylhistä metsistään. Pohjois-Savon järviluonto kätkee sisäänsä lukuisia luontoelämyksiä joista pääset nauttimaan opastetusti tai ihan omassa rauhassa. Tule kokemaan savolainen sydämellisyys ja vieraanvaraisuus!

Alue on tunnettu lukuisista tapahtumista kuten Kuopio tanssii ja soi, Kuopio Rock, Viinijuhlat – vain muutamia mainitaksemme. Pohjois-Savon matkailukohteisiin ja nähtävyyksiin, sekä alueen tapahtumiin voit tutustua oheisten linkkien kautta!

Saavutettavuus & etäisyydet Pohjois-savon nähtävyydet Alueen tapahtumia

Järviluonnosta nauttien

Puuhaa talvella

Nappaa sukset tai lumikengät alle ja suuntaa järven jäälle nauttimaan itäisen Järvi-Suomen upeasta luonnosta. Piipahda läheisellä nuotiopaikalla evästauolle tai ota suunnaksi Paasisalon retkeilyreitti. Päivän päätteeksi rentouttavan elämyksen tarjoaa aidon savusaunan lempeät löylyt ja virkistävä pulahdus avantoon. 

Tekemistä ja kokemista

Tekemistä kesällä

Paras tapa tutustua Kallaveden luonnonkauniiseen ympäristöön onkin vesiltä käsin. Tee retki järvelle suppaillen, soudellen tai vaikkapa igluveneellä. Kallavesi tarjoaa oivalliset puitteet myös kalastukseen. Upea hiekkaranta sopii myös perheen pienimmille ja ulkoaktiviteeteista löytyy vaihtoehtoja pelailuun.

Kesän matkailijaa hemmotellaan, kun Kesäkeidas ja rantakahvila avautuvat jälleen kesäkuussa!

Kesäkeidas

Aidon savusaunan lempeitä löylyjä!  

Voimaannu taianomasta tunnelmasta, hämärästä valosta, tuoksuista ja hiljaisuudesta.  

Koe aidon savusaunan pehmoiset löylyt, pulahda järviveteen ja nauti Kallaveden kauniista järvimaisemasta. 

Tutustu saunoihimme

– Kallavesi tarjoaa tekemistä ja kokemista ympäri vuoden!

Aitoja savolaisia makuja

Kunnonpaikka on tunnettu erityisesti hyvästä ja laadukkaasta ruoasta jossa maistuvat aidot savolaiset maut.

Ruoka on meille erityisen tärkeää – tarjoamme vieraillemme vain parasta, koska siihen olemme itsekin tottuneet. Hyvän ravintolan tunnistaa siitä, että siellä ruokailee paikallisetkin. Aitous on se meidän juttu, ja sitä vaalimme niin palvelussa kuin raaka-aineissakin.  

Aitoja makuja – aidolla asenteella

Chef Rôtisseu* -arvonimellä palkitun ravintolatoimenpäällikkö Toni Sallisen suunnittelemien menujen inspiraation lähteenä toimivat puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet, sekä lähialueen sesonkituotteet. Intohimolla ja ammattitaidolla suunnitellut menut luovat ruokaelämyksiä, joiden makumuistot säilyvät mielessä pitkään.

Ruokatuotteen kehittäminen on sydämeni asia. Haluan olla vahvasti mukana kehittämässä ruokakulttuuria ja -matkailua.

*Chaîne de Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö jonka toiminta keskittyy muun muassa gastronomiaan, ruokakulttuurin vaalimiseen ja ruokailutapojen kunnioittamiseen. 

European Region of Gastronomy
Kuopio & Pohjois-Savo 2020–2021 

Pohjois-Savon ja Kuopion alueelle on myönnetty ainutlaatuinen European Region of Gastronomy –tunnustus. 

Tunnustus on kansainvälisesti arvostettu ja myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle. Tunnustus on ensimmäinen laatuaan Suomessa, joten Pohjois-Savossa voidaan olla syystä ylpeitä. 

European Region of Gastronomy -statusta voidaan verrata esimerkiksi tunnetumpaan kulttuuripääkaupunki-titteliin sillä erotuksella, että tunnustus kehittää monipuolisesti kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Tunnustus on askel kohti kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettua Pohjois-Savon ruokamaakuntaa sekä houkuttelevaa ruokamatkailun kohdetta. 

Elämykselliset kylpylälomat

Luonnon äärellä luontoa vaalien

Yövy iglusviitissä tähtitaivaan alla ja nauti luonnon voimauttavasta vaikutuksesta. Talvella nappaa lumikengät jalkaan ja suuntaa luontoretkelle läheiseen Paasisalon saareen, tai pulahda virkistävään avantoon! Kesällä tutustu järviluontoon igluveneillen ja suppaillen. Patikoi lähiluonnossa ja pidä tauko nuotiopaikalla.

Majoituksen hintaan sisältyy aina runsas hotelliaamiainen, vapaa kylpylän ja kuntosalien käyttö, sekä maksuton auton pysäköinti.

Luontoloma sisältää lisäksi:

 • Kesällä kahdet SUP-laudat ja kelluntaliivit kahdeksi tunniksi per majoituspäivä.
 • Talvellä kaksi paria lumikenkiä kahdeksi tunniksi per majoituspäivä.

Varaus vain myyntipalvelusta

Myyntipalvelu
Kunnonpaikan myynti
Puh 010 2087 276 myynti@kunnonpaikka.com
Pariskunta

Hetkestä kiinni hemmottelen  

Hotellihuoneessa omassa rauhassa nautittu kuohuviini, kylpylän lämpimät vedet ja hemmottelevat saunat karistavat arjen kiireen. Hoitokylpylä Harmonian rentouttava hieronta auttaa pysähtymään ja nauttimaan yhteisestä hetkestä.

Majoituksen hintaan sisältyy aina runsas hotelliaamiainen, vapaa kylpylän ja kuntosalien käyttö, sekä maksuton auton pysäköinti.

Hemmotteluloma sisältää lisäksi:

 • kuohuviinin huoneeseen
 • päivälliset noutopöydästä
 • 20 min yksilöhieronnan kahdelle

Yhden hengen huoneessa 279€ /2 vrk. (sis. hieronnan yhdelle)

Varaus vain myyntipalvelusta

Myyntipalvelu
Kunnonpaikan myynti
Puh 010 2087 276 myynti@kunnonpaikka.com

Liikkuen ja sportaten  

Vietä kylpyläloma monipuolisen ryhmäliikunnan ja Aqua sportin parissa!

Aqua Sport on ainutlaatuinen vedessä tapahtuva ryhmäliikunnan muoto, joka yhdistää veden vastuksen, ja keveyden, hauskoihin ja sykkeennostaviin ryhmäliikuntatunteihin! Aqua Sport -vesiliikuntatunnit ainoana Suomessa vain Kunnonpaikassa!

Majoituksen hintaan sisältyy aina runsas hotelliaamiainen, vapaa kylpylän ja kuntosalien käyttö, sekä maksuton auton pysäköinti.

Sporttiloma sisältää lisäksi:

 • 2x ryhmäliikuntalippua Aqua-sport tai Sport-ryhmäliikuntaan
 • HydroHex-virtuaalivesijumppa.

Yhden hengen huoneessa 200€ /2 vrk

Varaus vain myyntipalvelusta

Myyntipalvelu
Kunnonpaikan myynti
Puh 010 2087 276 myynti@kunnonpaikka.com
Ryhmäliikunnat

Tanssien ja nauttien 

Nautiskele ylellinen illallinen ravintolassa ja vaihda vapaalle iltaviihteen tahdissa. Tanssin pyörteisiin pääset perjantaisin Suomen ykkösartistien viihdyttäminä ja lauantaisin perinteisen Kunnon Tanssiorkesterin tahdissa.

Majoituksen hintaan sisältyy aina runsas hotelliaamiainen, vapaa kylpylän ja kuntosalien käyttö, sekä maksuton auton pysäköinti.

Tanssiloma sisältää lisäksi:

 • Viikonlopun tanssiliput kahdelle
 • lauantain savusaunalipun*
 • päivälliset noutopöydästä

Yhden hengen huoneessa 139€ /vrk

*Savusaunan saatavuudessa voi olla poikkeuksia.

Varaa lomasi

Kylpyläloma palkintoyöllä!

Kun varaat myyntipalvelusta kaksi normaalihintaista yötä ja käytät koodia palkintoyö23, saat kolmannen yön majoitukseksi jatkoksi kaupan päälle veloituksetta!

Majoitus sisältää aamiaisen, sekä kylpylän ja kuntosalien vapaan käytön.

Palkintoyö tulee yhdistää 2 yön varauksen yhteyteen. Palkintoyötä ei voi yhdistää muihin tarjouksiin, eikä se sisälly muihin tarjouksiin, tarjouspaketteihin, tai alennettuihin hintoihin.

Palkintoyötä ei voi käyttää Juniorsuiten eikä hostellin majoituksen yhteydessä.

Tarjous voimassa 31.12.2023 asti. Varaus vain myyntipalvelun kautta. Tarjoushintaisia huoneita rajallinen määrä.

Myyntipalvelu
Kunnonpaikan myynti
Puh 010 2087 276 myynti@kunnonpaikka.com

Kunnonpaikassa majoituksen hintaan kuuluu

Tekemistä ryhmille

Reippaillen, retkeillen vai riippukeinussa rentoutuen…. Kylpylähotellia ympäröivä luonto tarjoaa näkemistä ja kokemista kaikkina vuoden aikoina.

Riippukeinurentoutus kaikille aisteille

Matka suuntautuu läheisessä saaressa sijaitsevalle luontopolulle Paasisalon saareen. Saaresta etsitään suojainen paikka, jonne jokainen retkeläinen asentaa oppaan ohjaamana oman riippukeinun puiden väliin. Annetaan luonnon tehdä taikojaan, rentoudutaan ja nautitaan luonnonrauhasta riippukeinuissa loikoillen ja luonnon ääniä kuunnellen. 

Kesäisin
Ryhmäkoko
: 10–20;
Kesto & hinta: 2,5h ohjaus, 49€ /hlö
Muuta: säävaraus, vettä mukaan
Siirtyminen: Paasisaloon 2,5 km. Matka kestää kävellen n. 30–45 min kuntotasosta riippuen; polkupyörällä 10–15 min. (pyöriä saatavilla Kunnonpaikasta max. 10 kpl)
Varattavissa: toukokuun alusta 2023 

Kalastusretki Kallavedellä 

Lähdetään porukalla kokeilemaan kalaonnea Kallaveden lähiapajille igluveneellä liikkuen!

Retkiopas antaa perusopastuksen kalastustekniikoihin, välineisiin ja lähialueen kalapaikkoihin, sekä igluveneellä liikkumiseen. Opastuksen jälkeen lähdetään omatoimisesti vesille parasta kalasaalista hakemaan.

Kesäisin
Ryhmäkoko
: 5–15; (5 hlöä / igluvene. Igluveneitä on 3 kpl)

Kesto: n. 2 tuntia
Hinta: 69€ /hlö
Varattavissa: toukokuun alusta 2023 

Lumikenkäretki järvenjäällä  

Napataan lumikengät ja kävelysauvat mukaan ja suunnataan matka Kunnonpaikan rantaan. 

Tutustutaan talviseen järviluontoon ja välillä lämmitellään nuotiopaikan tulilla. Halukkaat voivat ottaa retkelle pilkkionget mukaan ja kokeilla kalaonneaan Kallavedellä. 

Talvisin
Ryhmäkoko
: 10–20;
Kesto & hinta: alk. 16€ /hlö (45 min), tai tarjouksen mukaan

Kylpyläloma ryhmille!
alk. 165€ /hlö / 2 vrk!

Saat tarjoushinnan, kun ryhmälomaa varatessa käytät koodia ryhmäloma23!

Majoitus sisältää aamiaiset, päivälliset, sekä kylpylän ja kuntosalien vapaan käytön. Viikonloppuisin mukaan sisältyy myös tanssiliput. Perinteisinä savusaunailtoina majoitukseen sisältyy myös pääsy savusaunaan.

 • Standard -kahden hengen huoneessa 165€ /hlö /2 vrk
 • Forest view -kahden hengen huoneessa 175€ /hlö /2vrk
 • Lake view -kahden hengen huoneessa 180 € /hlö /2vrk
 • Yhden hengen huoneessa 254€ /2vrk

*Tarjous voimassa 31.12.2023 asti. Minimi ryhmäkoko 16 hlöä. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Tarjoushintaisia huoneita rajallinen määrä. Savusaunan saatavuudessa voi olla poikkeuksia.

Myyntipalvelu
Kunnonpaikan myynti
Puh 010 2087 276 myynti@kunnonpaikka.com

Lähiluontoon suoraan pihalta! 

Tee retki lähiluontoon, vaikutu upeista metsämaisemista ja vietä lepohetki läheisellä nuotiopaikalla. 

Luontotaidot kylpylähotellin ranta-alueella tai Paasisalossa

Luontotaitoja harjoitellaan oppaan johdolla yhdessä. Retkellä tutustutaan lähiluontoon mm. tunnistamalla erilaisia luonnonvaraisia kasveja, opetellaan tulentekotaitoja, sekä luonnossa liikkumisen oppeja.  

Kesto paikan päällä: piha-alue 90 min. | Paasisalossa 120 min
Ryhmäkoko: 10–40 henkilöä
Matkaa Kunnonpaikasta 2,5 km (kävellen 30 min, pyörällä 10 min)

Varustus: ulkoliikuntaan soveltuva, vettä
Vaativuus: melko helppo

Hinnat: ranta-alueella 45€/hlö; | Paasisalo alk. 59€ /hlö tai sopimuksen mukaan
Varattavissa: toukokuun alusta 2023

Pisan näköalareitti (Nilsiän Lastukoski)

Pisan luonnonsuojelualue on pinta-alaltaan 306 hehtaaria. Pisan näkötornista, vaaran korkeimmalta kohdalta avautuu kaikkiin ilmansuuntiin upea savolainen luonnonmaisema, ja kirkkaalla säällä voi nähdä horisontissa siintävän Puijon tornin.

Pisan huipulla voi tutustua myös Täyssinän rauhan yli 400 vuotta vanhoihin rajamerkkeihin. Mäen pohjoisreunalla on pieni luola, joka on muotoutunut vuosisatojen kuluessa ihmisten hakatessa vuorikristallia korukiviksi ja koriste-esineiksi.

Pysäköintialueelta Pisan laelle on n. 2km kävelymatka ja reitti on osin suht haastavaa ja jyrkkäpiirteistä. Pisalla on kaikkiaan 8,5 kilometriä oransseilla maamerkeillä merkittyjä reittejä. Reitit ovat vaativia, mutta vuorelle nousemista on helpotettu portailla ja levähdystasanteilla.

Retken lomassa tehdään pienemmissä ryhmissä alueen erityispiirteisiin liittyviä tehtäviä. 

Ryhmäkoko 10–50 henkilöä
Ohjattu retken kesto: paikan päällä n. 3 tuntia
Matkaa Kunnonpaikasta 60 km (autolla n. 50 min.; kuljetus ei sisälly hintaan)
Varustus: ulkoliikuntaan soveltuva, vettä
Vaativuus
: melko vaativa
Hinta: alk. 89€ /hlö tai sopimuksen mukaan
Varattavissa: toukokuun alusta 2023 

Seinävuoren rotkolaakson reitti 2,5 km

Seinävuoren rotkolaakso on jylhyydessään näkemisen arvoinen luontonähtävyys. Luonto on vuosituhansien kuluessa muovannut uskomattoman taideteoksen, jonka vaikuttavuus tulee esille vasta itse paikan päällä koettuna. Rotkolaakson ympäri kiertää noin 2,5 kilometrin pituinen retkeilyreitti. Reitti on osin melko vaativa. Retken ohessa pääsee tekemään mukavia pienryhmätehtäviä luontoon ja retkeilyyn liittyen. 

Rotkolaakson retkeilykohteessa on hyvä varustelutaso: kookas laavu nuotiopaikkoineen, grillikota, näköalatasanne, laituri, opastustaulut, puuliiteri sekä käymälä. Näköalatasanne, laavu sekä laituri ovat esteettömiä. Lammen toiselta puolelta löytyy myös pienempi laavu nuotiopaikkoineen, sekä toinen käymälä.

Ryhmäkoko 10–50 henkilöä
Ohjattu retken kesto: paikan päällä n. 3 tuntia
Matkaa Kunnonpaikasta 46 km (autolla n. 40 min.; kuljetus ei sisälly hintaan)
Varustus: ulkoliikuntaan soveltuva, vettä
Vaativuus
: melko vaativa

Hinta: alk. 89€ /hlö tai sopimuksen mukaan
Varattavissa: toukokuun alusta 2023

Aedon savonmuan mutkattomat maut Kallaveen kaaniissa rantamaesemissa.

Ruokailut tunnelmallisen kodan lämmössä ovat ohjelmanumero jo itsessään
ja mukava tapa viettää kiireetöntä, yhteistä aikaa tulen äärellä.

Sumppii & pulloo

Nokipannukahvia
Tikkupullaa

9,50€ /hlö

Soppoo & rieskoo

Lohikeittoa tai riistakeittoa
Rieskaa, levitteitä
Kotiruokajuomia
***
Nokipannukahvia
Tikkupullaa

23,50€ /hlö

Loemuu & pottuu

Kuohkeaa kurpitsakeittoa
Rieskaa, kirnuvoita
***
Loimulohta,
puolukkakastiketta
Nuotioperunaa,
säräjuureksia
***
Mustikkakukkoa,
vaniljakastiketta
Nokipannukahvia

51,00€ /hlö

Kalloo & lihhoo

Ginigraavattua siikaa,
maa-artisokkakreemi
Pikkelöityä kurkkua,
siianmäti ja ruismysliä
***
Ylikypsää härkää,
viski-pippurikastiketta
Säräjuureksia, nuotioperunaa
***
Vaniljavanukasta,
metsämarjasalaattia
Nokipannukahvia

51,00€ /hlö

Mutkattomat kota-menut

Kotaruokailut on suunniteltu minimissään 10 henkilölle.
Kodan rentoon ja tunnelmalliseen ympäristöön mahtuu ruokailemaan 24 henkilöä.

Myyntipalvelu
Kunnonpaikan myynti
Puh 010 2087 276 myynti@kunnonpaikka.com

Lähellä luontoa

Nauti kylpylähotellia ympäröivästä luonnosta ja hotellin monipuolisista palveluista lomaillen, ottaen irtiottoa arjesta tai työn merkeissä. Vietä kylpyläloma, tai rentoudu kaveriporukalla, Kallaveden kauniissa rantamaisemissa!

Liiku luonnossa

Pysy liikkeessä iloisen kevyesti tai omia rajoja koetellen. Kunnonpaikka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa monipuolista liikuntaa niin sisällä kuin ulkonakin. Kylpylähotellin lähialueelta löytyy lisäksi monia luonnonläheisia tapoja liikkua.

Luonnonläheiset maut

Kunnonpaikka on tunnettu erityisesti hyvästä ja laadukkaasta ruoasta jossa maistuvat aidot savolaiset maut. Suosimme puhtaita, lähialueen laadukkaita raaka-aineita.