Kelan kuntoutukseen valmistautuminen

Kylpylähotelli Kunnonpaikka sijaitsee Siilinjärven kunnassa, Vuorelan taajamassa 5-tien varrella.

Saapuessanne kauempaa junalla tai linja-autolla Kuopioon, rautatieaseman viereisen linja-autoaseman kohdalta Puijonkadun puoleiselta pysäkiltä voi nousta paikallisbussiin nro 30, 31 tai 35. Reitti kulkee Kunnonpaikan ohi ja Kunnonpaikka näkyy hyvin tielle saakka. Tarkemmat bussiaikataulut löytyvät netistä.

Noin kolme viikkoa ennen kuntoutusta saat kutsukirjeen ja hetki sen jälkeen ensimmäinen yhteydenotto tapahtuu puhelimitse. Puhelinsoiton ajankohta kerrotaan kutsukirjeessä.

Kutsukirjeessä saat ohjeet ennakkokyselyn täyttämiseen. Ennakkokyselyn tiedot ovat ensiarvoisen tärkeitä kuntoutustyöryhmälle, joten palautathan kyselyn ennen kuntoutusjakson alkua.
Ohje esikyselyn täyttämiseen

Vilkku-aikataulut Sijainti kartalla Kuopion seudun reittiopas Ohje esikyselyn täyttämiseen

Kuntoutuksen aikana

Ohjelma alkaa kuntoutuksen ensimmäisenä päivänä klo 9 ja kokoontuminen on hotelliaulassa. Ennen ohjelman alkua tulee ilmoittautua hotellin vastaanotossa ja halutessasi voit nauttia aamupalan ravintolassa. Suosittelemme ilmoittautumaan hotellin vastaanottoon viimeistään tuntia ennen aloitusajankohtaa ruuhkan välttämiseksi. Ethän saavu kuntoutukseen, mikäli sinulla on flunssan oireita.

Huomioittehan, että omien pienlaitteiden (kuten kahvinkeittimen) käyttö ja kynttilöiden polttaminen hotellihuoneissa ei ole sallittua paloturvallisuussyistä. Hotellin pesulassa on mahdollista pestä pyykkiä, varauduttehan omilla pesuaineilla.

Kuntoutuskursseilla majoitutaan kahden hengen jaetuissa huoneissa täysihoidolla. Hotellihuonetta ei aina ole saatavissa heti saapuessanne, pyrimme kuitenkin järjestämään kuntoutusasiakkaidemme huoneet ensi tilassa. Matkatavaratila, sekä kylpylän pukutilat ovat käytössäsi heti saavuttua. Huoneisiin tehdään välisiivous keskiviikkoisin. Vastaanotosta pyydettäessä siivouksen saa useammin.

Kunnonpaikkaan on mahdollista saapua jo kuntoutusta edeltävänä päivänä klo 15 jälkeen hintaan 50€ /hlö. Kylpylän ja kuntosalin käyttö lisämaksusta +10€ kuntoutusta edeltävänä vuorokautena. Huoneen voi varata etukäteen myyntipalvelusta.

Kelalta on mahdollista hakea kuntoutusta edeltävästä vuorokaudesta yöpymisrahaa, kun yöpyminen on ollut tarpeellinen esimerkiksi kuntoutukseen ehtimiseksi. Yöpymisrahaa maksetaan enintään 20,18 € vuorokaudessa. Yöpymisrahasta lisätietoja saat Kelalta.

Halutessanne voit osallistua kurssille myös avomuotoisesti, jolloin ohjelma pyritään järjestämään klo 8–16 välisenä aikana. Aloituspäivänä saat ohjelman aikatauluineen hotellin vastaanotosta. Avomuotoiseen kuntoutuskurssiin sisältyy lounas sekä välipala.

Jaksolle tarvitset ulko- ja sisäliikuntavarusteet, uima-asun sekä peseytymis- ym. henkilökohtaiset tarvikkeet. Ota mukaanne nykyiseen terveydentilaanne liittyvät lääkärinlausunnot ja käytössäsi olevat tutkimustulokset sekä Kelakortti ja kaikki jakson aikana tarvitsemasi lääkkeet

Kunnonpaikalla on vastuu- ja potilasvakuutus, sekä tapaturmavakuutus kuntoutusjakson ajalle kattaen myös tulo- ja menomatkan. Tapaturmavakuutus kattaa ohjatun kuntoutusohjelmanne, ohjatun vapaa-ajan ohjelman, sekä muun vapaa-ajan Kunnonpaikan tiloissa ja tontilla.

Mikäli haluat, että vapaa-aikasi on vakuutettu myös Kunnonpaikan ulkopuolella kuntoutusjaksonne aikana, tulee sinun ottaa oma henkilökohtainen vapaa-ajan vakuutus. Tavara- ja esinevahinkojen varalle suosittelemme ottamaan henkilökohtaisen matkavakuutuksen.

Kunnonpaikassa pysäköinti on ilmaista pysäköintikiekolla, joka tulee laittaa auton tuulilasiin heti saavuttaessa. Asiakkaan tulee kirjata rekisterinumeronsa sähköiseen järjestelmään hotellin aulassa. Pysäköinti tolppapaikalla on maksutonta.

Lämpimästi tervetuloa Kunnonpaikkaan!

Kysyttävää?

Vastaamme mielellämme!

Kuntoutustoimisto
Kuntoutus
010 208 7230 kuntoutus@kunnonpaikka.com