Kelan ryhmäterapia

Ryhmämuotoisena toteutettavan terapian tavoitteet ovat vastaavat kuin yksilömuotoisessa terapiassakin. Ryhmämuotoista terapiaa voidaan toteuttaa henkilöille, joiden voidaan arvioida hyötyvän ryhymämuotoisesta toiminnasta.

Ryhmäterapiaa voidaan toteuttaa allasterapiana tai fysioterapiaa.

Ryhmäterapian tavoitteena on vahvistaa kuntoutujien vuorovaikutusta aktiivista osallistumista. Ryhmämuotoisen terapian avulla voidaan tarjota kuntoutujille myös vertaistukea sekä turvallinen ympäristö harjoitella taitoja, joita arkielämän suoriutuminen ja osallistuminen vaativat. Ammattitaitoiset ja osaavat terapeuttimme huolehtivat ja takaavat turvallisen sekä luottamuksellisen ympäristön toteutumisen kuntoutuksen aikana.

Ryhmäterapiaryhmässä ryhmäkoko, yhden terapeutin ohjaamana, voi olla yhteensä 3–5 henkilöä.

Huoltoliitto

Kuntoutukseen hakeutuminen

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (yksilöllinen fysioterapia, yksilöllinen allasterapia, yksilöllinen toimintaterapia, fysioterapia ryhmässä ja allasterapia ryhmässä)
  1. Täytä ja tulosta Kelan lomake KU 104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus)
  2. Liitä kuntoutushakemukseen B-lääkärinlausunto tai vastaavat tiedot sisältävä lääketieteellinen selvitys, josta selviää kuntoutuksen perusteena oleva sairaus tai vamma ja toimintakyky, suositeltu kuntoutus ja sen perustelut sekä tavoitteet. 
  3. Kun haet vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen, liitä mukaan voimassa oleva kuntoutussuunnitelma, ellei se jo ole Kelassa.​
  4. Postita hakemus liitteineen Kelaan. Liitteet voit lähettää myös Kelan verkkoasiointipalvelun viestit-toiminnon kautta.
  5. MIkäli et ole oikeutettu Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen voit hakeutua kuntoutukseen Kunnonpaikan Fysioklinikan kautta

Kurssien kurssinumerot ja ajankohdat 2023

Ryhmäterapia torstaisin klo 10:20 ryhmässä osallistujia 0/5

Kysyttävää?

Vastaamme mielellämme!

Terhi Kauppinen
Asiantuntija
Puh. 044 7889 488 terhi.kauppinen@kunnonpaikka.com Soittoaika ma–to klo 8–14