Kelan allasterapia

Allasterapia on erinomainen kuntoutusmuoto monissa tuki-, liikunta- ja hengityselinvaivojen, neurologisten sairauksien ja leikkausten jälkeisissä kuntoutuksissa sekä vaikeavammaisten kuntoutuksessa. Allasterapia sopii kaiken ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille, niin seniori-ikäisille, nuorille, työikäisille, aktiiviliikkuville ja urheilijoille, ylipainoisille henkilöille kuin myös raskaana oleville henkilöille. Vedessä tapahtuva harjoittelu on myös ennaltaehkäisevää, palauttavaa ja rentouttavaa fysioterapiaa.

Veden vastus, noste ja hydrostaattinen paine mahdollistavat kuntoutuksen turvallisen aloituksen, poistavat uudelleenvammautumisen riskit ja luovat pohjan niin terapeuttiselle harjoittelulle kuivalla maalla kuin omatoimiselle harjoittelullekin.

Yksilöllisessä allasterapiassa  asiakkaalle luodaan ammattitaitoisen fysioterapeutin kanssa henkilökohtainen harjoitussuunnitelma.

Toteutamme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen fysioterapiaa/toimintaterapiaa Siilinjärvellä ja Kuopiossa.

Kuntoutukseen hakeutuminen

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (yksilöllinen fysioterapia, yksilöllinen allasterapia, yksilöllinen toimintaterapia, fysioterapia ryhmässä ja allasterapia ryhmässä)
  1. Täytä ja tulosta Kelan lomake KU 104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus)
  2. Liitä kuntoutushakemukseen B-lääkärinlausunto tai vastaavat tiedot sisältävä lääketieteellinen selvitys, josta selviää kuntoutuksen perusteena oleva sairaus tai vamma ja toimintakyky, suositeltu kuntoutus ja sen perustelut sekä tavoitteet. 
  3. Kun haet vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen, liitä mukaan voimassa oleva kuntoutussuunnitelma, ellei se jo ole Kelassa.​
  4. Postita hakemus liitteineen Kelaan. Liitteet voit lähettää myös Kelan verkkoasiointipalvelun viestit-toiminnon kautta.
  5. MIkäli et ole oikeutettu Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen voit hakeutua kuntoutukseen Kunnonpaikan Fysioklinikan kautta

Kysyttävää?

Vastaamme mielellämme!

Terhi Kauppinen
Asiantuntija
Puh. 044 7889 488 terhi.kauppinen@kunnonpaikka.com Soittoaika ma–to klo 8–14