Tasoita tietäsi Kelan

Oma Väylä -kuntoutuksessa

Kelan kuntoutuskursseja järjestetään Kunnonpaikassa, Kuopion kupeessa, Kallaveden rantamaisemissa. Haluamme kuntouttaa luotettavasti ja jokaista arvostaen. Haluamme auttaa sairauden aiheuttamassa muutostilanteessa ja antaa neuvontaa, ohjausta ja keinoja jatkaa mahdollisimman täysipainoista elämää sairaudesta huolimatta. Kuntoutuksella pyrimme myös vahvistamaan voimavarojasi ja elämänhallintaasi, jotta pystyt toimimaan mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti omassa arjessasi. Ammattitaitoisen kuntoutuksen ohella voit nauttia kylpylän kuohuista ja lämpimistä löylyistä sekä viihtyisän ravintolamme herkullisesta ruuasta.   

Oma väylä -kuntoutuksessa vahvistat opinnoissa ja työelämässä tarvittavia valmiuksia ja harjoittelet arjen hallintaa. Kuntoutukseen sisältyy yksilötapaamisten lisäksi ryhmätapaamisia, joissa tapaat muita samassa tilanteessa olevia nuoria.

Oma väylä -kuntoutus on sinulle, jos olet 16–29-vuotias nuori ja tarvitset neuropsy-kiatrisen häiriön vuoksi tukea opintoihin, työelämään tai arjen hallintaan ja sinulla on todettu:

  • autismikirjon häiriö ilman kognitiivisen kehityksen häiriötä (Aspergerin oi-reyhtymä)
  • tai aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö ADHD tai ADD.

Oma väylä -kuntoutuksen tavoitteena on:

  • kehittää opiskeluun- ja työelämään liittyviä valmiuksia ja taitoja
  • vahvistaa arjenhallintataitoja
  • kehittää sosiaalisia taitoja

Kesto: Oma väylä -kuntoutus kestää 12 kuukautta. Se sisältää:

  • 27 yksilöllistä tapaamista
  • 10 ryhmätapaamista
  • 1–2 ryhmätapaamista läheisillesi
  • 3 yksilöllistä seurantatapaamista

Yksilötapaamiset järjestetään tarpeidesi mukaisesti sinulle tutussa paikoissa, kuten kotona, oppilaitoksessa tai työpaikalla. Osa yksilötapaamisista voi toteutua etäyhteydellä. Ryhmätapaamiset järjestetään palveluntuottajan tiloissa. Niihin osallistuu lisäksesi muita Oma väylä -kuntoutuksessa käyviä nuoria.

Oma väylä -esite

Hakeminen

1) Ota yhteyttä omaan lääkäriisi: Tarvitset lääkäriltä B-lausunnon, jossa sinulle suositellaan kuntoutusta. Lääkärinlausunto saa olla korkeintaan vuoden vanha.
2) Hae kuntoutusta Kelan lomakkeella KU 132.
3) Toimita täyttämäsi lomake ja lääkärinlausunto Kelaan.

Hakemuslomakkeen saat verkosta osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet

Kelan kuntoutus on osallistujalleen maksutonta. Kelasta voi saada myös kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Kysyttävää?

Vastaamme mielellämme!

Reijo Kettunen
Ammatillisen kuntoutuksen ohjaaja
Puh 044 739 3498 reijo.kettunen@kunnonpaikka.com