Yksilöllinen toimintaterapia

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tavoitteena on antaa asiakkaalle keinoja selviytyä mahdollisimman omatoimisesti oman elinympäristönsä arkisissa tilanteissa. Terapiassa pyritään vaikuttamaan asiakkaan toimintamahdollisuuksiin, joita saattavat rajoittaa erilaiset kehitykselliset häiriöt, ikääntymisen mukanaan tuomat muutokset, sairaudet tai vammat.

Toimintaterapian tarkoituksena on tehdä mahdolliseksi asiakkaan selviytyminen hänelle päivittäisen elämän toiminnoista huolimatta toimintakykyyn vaikuttavista rajoituksista tai ympäristöllisistä esteistä.

Toimintaterapeutit tekevät aktiivisesti yhteistyötä asiakkaan omaisten, läheisten sekä yhteistyöverkoston kanssa. Toimintaterapeutti on toimintakyvyn asiantuntija, joka auttaa suunnittelemaan arkea tukevaa kuntoutusta.

Toteutamme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen fysioterapiaa/toimintaterapiaa Siilinjärvellä, Kuopiossa, Kaavilla, Rautalammilla, Rautavaarassa, Suonenjoella, Tervossa, Tuusniemellä ja Vesannolla.

Kuntoutukseen hakeutuminen

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (yksilöllinen fysioterapia, yksilöllinen allasterapia, yksilöllinen toimintaterapia, fysioterapia ryhmässä ja allasterapia ryhmässä)
  1. Täytä ja tulosta Kelan lomake KU 104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus)
  2. Liitä kuntoutushakemukseen B-lääkärinlausunto tai vastaavat tiedot sisältävä lääketieteellinen selvitys, josta selviää kuntoutuksen perusteena oleva sairaus tai vamma ja toimintakyky, suositeltu kuntoutus ja sen perustelut sekä tavoitteet. 
  3. Kun haet vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen, liitä mukaan voimassa oleva kuntoutussuunnitelma, ellei se jo ole Kelassa.​
  4. Postita hakemus liitteineen Kelaan. Liitteet voit lähettää myös Kelan verkkoasiointipalvelun viestit-toiminnon kautta.
  5. MIkäli et ole oikeutettu Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen voit hakeutua kuntoutukseen Kunnonpaikan Fysioklinikan kautta

Kysyttävää?

Vastaamme mielellämme!

Terhi Kauppinen
Asiantuntija
Puh. 044 7889 488 terhi.kauppinen@kunnonpaikka.com Soittoaika ma–to klo 8–14