Kelan fysioterapia

Kylpylähotelli Kunnonpaikka järjestää Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaille erilaisia yksilöllisesti suunniteltuja terapioita. Voit olla oikeutettu terapioihin, jos sairaus tai vamma rajoittaa merkittävästi toimintakykyäsi ja vaikeuttaa arkeasi.

Kela myöntää kuntoutussuunnitelmasi perusteella terapioita yleensä vuodeksi tai enintään 3 vuodeksi kerrallaan. Terapia voi olla yksilö- tai ryhmäterapiaa.

Toteutamme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen fysioterapiaa/toimintaterapiaa Siilinjärvellä, Kuopiossa, Kaavilla, Rautalammilla, Rautavaarassa, Suonenjoella, Tervossa, Tuusniemellä ja Vesannolla.

Terapia kotikäynteinä

Terapia voidaan toteuttaa arkiympäristössäsi kuten esimerkiksi kotona tai palveluasumisyksikössä. Omaisesi tai läheisesi ohjaus toteutuu yleensä terapiakäyntien yhteydessä.

Yksilöterapiassa voit kokeilla myös kuntoutustasi tukevaa liikuntaa tai harrastusta.

Fysioterapiaa vaikeavammaisille

Fysioterapeuteillamme on vahva kokemus ja ammattitaito neurologisten ja vaikeavammaisten kuntoutuksesta. Meillä on laadukkaat ja sopivat kuntosalilaitteet sekä fysioterapiatilat, joissa liikuntarajoitteinen tai pyörätuolissa oleva henkilö voi tehdä harjoituksia monipuolisesti ja tehokkaasti. Lisäksi fysioterapeuteillamme on laaja-alainen osaaminen allasterapiasta; vedessä voi harjoitella tehokkaasti ja turvallisesti. Säännöllinen ja oikeanlainen harjoittelu auttaa toiminta- ja liikuntakyvyn ylläpitämisessä.

Terapiamuotoja voidaan toteuttaa yksilö sekä ryhmäterapioina.

Fysioterapian tavoitteena on mahdollistaa kuntoutujan työstä, opinnoista tai muista arjen toiminnoista suoriutumista, ohjaamalla kuntoutujaa käyttämään liikkumis- ja toimintakykyään optimaalisesti. Fysioterapiassa huomioidaan myös tarvittaessa apuvälineiden käytön tarve.

Terapiassa otetaan huomioon kuntoutujan fyysiset, psyykkiset, sosiaaliset ja kognitiiviset tarpeet. Fysioterapia tukee kuntoutujan oman toimintakyvyn lisäksi myös omaisten, läheisten sekä lähiverkoston aktiivista kuntoutumista edisatävää toimintaa

Kuntoutukseen hakeutuminen

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (yksilöllinen fysioterapia, yksilöllinen allasterapia, yksilöllinen toimintaterapia, fysioterapia ryhmässä ja allasterapia ryhmässä)
  1. Täytä ja tulosta Kelan lomake KU 104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus)
  2. Liitä kuntoutushakemukseen B-lääkärinlausunto tai vastaavat tiedot sisältävä lääketieteellinen selvitys, josta selviää kuntoutuksen perusteena oleva sairaus tai vamma ja toimintakyky, suositeltu kuntoutus ja sen perustelut sekä tavoitteet. 
  3. Kun haet vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen, liitä mukaan voimassa oleva kuntoutussuunnitelma, ellei se jo ole Kelassa.​
  4. Postita hakemus liitteineen Kelaan. Liitteet voit lähettää myös Kelan verkkoasiointipalvelun viestit-toiminnon kautta.
  5. MIkäli et ole oikeutettu Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen voit hakeutua kuntoutukseen Kunnonpaikan Fysioklinikan kautta

Kysyttävää?

Vastaamme mielellämme!

Terhi Kauppinen
Asiantuntija
Puh. 044 7889 488 terhi.kauppinen@kunnonpaikka.com Soittoaika ma–to klo 8–14