Ammatillinen Taito-kuntoutus

Kelan kuntoutuskursseja järjestetään Kunnonpaikassa, Kuopion kupeessa, Kallaveden rantamaisemissa. Haluamme kuntouttaa luotettavasti ja jokaista arvostaen. Haluamme auttaa sairauden aiheuttamassa muutostilanteessa ja antaa neuvontaa, ohjausta ja keinoja jatkaa mahdollisimman täysipainoista elämää sairaudesta huolimatta. Kuntoutuksella pyrimme myös vahvistamaan voimavarojasi ja elämänhallintaasi, jotta pystyt toimimaan mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti omassa arjessasi. Ammattitaitoisen kuntoutuksen ohella voit nauttia kylpylän kuohuista ja lämpimistä löylyistä sekä viihtyisän ravintolamme herkullisesta ruuasta.   

Kenelle: Asiakkaalle, jolla on sairaus tai vamma ja joka on työtön työnhakija, tai hän on syrjäytymisvaarassa, tai asiakkaan koulutus tai ammattiala on vielä epäselvä

Kesto: 6–16 yksilöllistä käyntikertaa, 17–20 vrk ryhmäjaksoja, 50–70 vrk asiakkaan työharjoittelua

Kelan kuntoutus on osallistujalleen maksutonta. Siihen kuuluu ohjelma, täysihoito, kylpylän ja kuntosalien vapaa käyttö, sekä haluttaessa majoitus kahden hengen huoneessa. Kelasta voi saada myös kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Taito-kuntoutuksen esite

Kuntoutukseen hakeminen

Ammatillinen kuntoutusselvitys, ammatillinen Taito-kuntoutus

  1. Varaa aika lääkärille, joka arvioi kuntoutustarpeesi ja kirjoittaa B-lausunnon kuntoutusta varten
  2. Täytä hakemus KU 101
  3. Lähetä hakemus KU 101 ja lääkärin B-lausunto (jollei lääkäri ole sitä lähettänyt suoraan Kelalle) netissä kela.fi/omakela tai postitse. Kela tekee kuntoutuspäätöksen ja lähettää sen hakijalle kotiin.

Kysyttävää?

Vastaamme mielellämme!

Anu Manninen
Sosiaalityöntekijä
Puh. 044 788 9101